Det kan finnas flera anledningar till varför du inte kan logga in på ditt konto.

Ditt konto är inte aktiverat än

Om ditt konto är nytt måste du aktivera det genom att klicka på aktiveringslänken som skickades till den e-postadress som du registrerade när du skapade kontot. Vänligen kontrollera din inkorg.

Om du inte har tagit emot aktiveringslänken, kan du gå tillbaka till registreringssidan (klicka på "Skapa konto" på vår startsida) och begära en ny aktiveringslänk längst ner på sidan.

Flera misslyckade inloggningsförsök
Om du har misslyckats med att logga in på ditt konto flera gånger, kan det ha spärrats av säkerhetsskäl. Vänligen kontakta kundtjänst för att få instruktioner på hur du aktiverar kontot på nytt.

Ytterligare kontrollinformation krävs

Ditt konto kan ha inaktiverats för att vi behöver ytterligare handlingar för ditt konto för att uppfylla våra regler och internationella finanslagar Detta är ett standardförfarande, och om det blir nödvändigt kommer ytterligare instruktioner att skickas till din e-postadress. När de begärda handlingarna har tillhandahållits och godkänts, kommer ditt konto att aktiveras på nytt.

Tekniskt fel
Om du misstänker att du inte kan logga in på grund av ett tekniskt fel, ber vi dig att ta en skärmdump av felet (om så är möjligt ber vi dig att kontrollera att felmeddelandet och URL-adressen är klart synliga på skärmbilden) och skicka den till oss via funktionen Kontakta oss på webbplatsen, så att vi kan hjälpa dig personligen.

Övrigt
Eftersom det kan finnas flera skäl till varför ett konto är inaktiverat, kan vi bara beskriva de vanligaste orsakerna till varför kunder har problem med att logga in.  Vi ber dig att kontrollera inkorgen för din registrerade e-postadress eftersom att du bör ha tagit emot ett e-postmeddelande med ytterligare instruktioner. Om du fortfarande inte kan logga in på ditt Pinnacle-konto, ber vi dig kontakta oss så att vi kan hjälpa dig personligen.